X
Annons
X

Kulinariska resor blir allt hetare

Tryffelresa till Piemonte, ölsafari i Danmark och biodlarresa till Slovenien. Suget efter matresor verkar inte vara på väg att mättas. Utbudet av nischade resor ökar och samtidigt börjar matföretagen konkurrera med researrangörerna.

**En av de senaste **årens tydligaste restrender är att vi fokuserar mer på "vad" än "var". Det är inte längre lika viktigt vart vi reser, som vad vi upplever. Och vad vi äter.

I en undersökning gjord av TNS-Sifo angav 83 procent att det de helst lägger pengar på när de reser är mat och dryck. Restaurangbesök prioriteras högre än exempelvis kulturupplevelser och shopping.

Nyplockat. Vinskörd i Piemonte.

Foto: ANNIKA GOLDHAMMER Bild 1 av 2

Intresset för matresor ökar, liksom utbudet.

Foto: COLOURBOX Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X