X
Annons
X

Kulinariska festligheter världen över i sommar

Sommar är synonymt med matfestivaler och runt om i världen har man börjat förbereda årets festligheter.

Smorgasburg i Brooklyn-stadsdelen Williamsburg har utnämnts till matälskarnas svar på Woodstock.
Smorgasburg i Brooklyn-stadsdelen Williamsburg har utnämnts till matälskarnas svar på Woodstock. Foto: John von Pamer

Mest längtar vi till Smorgasburg i Williamsburg, som har öppet varje lördag och söndag. Smorgasburg är utnämnd av New York Times till "matälskarnas svar på Woodstock". Bland de över 100 matstånden ger man sig ut på kulinariska jorden runt-resor som spänner från portugisiska bläckfisk-tostadas till kinesiska vaktelägg på spett och indiska Goa-tacos.

Mindre global, men desto mer exklusiv, är Truffle Kerfuffle i Manjumup utanför Perth, mitt i Väst-Australiens tryffelcentrum. Här kretsar det mesta kring skogens svarta guld och på plats finns några av landets främsta kockar. Skölj ner deras tryffel-cuisine med viner från Margaret River. Pågår mellan den 24 och 26 augusti.

I San Vito Lo Capo på Sicilien hyllar man sitt arabiska arv med tiodagarsfesten, 16–25 september, Cous Cous Feast. Över 40 kockar från tio länder lagar mat med det lilla grynet i fokus samtidigt som det bjuds på mängder av andra evenemang i den lilla staden mellan Palermo och Trapani.

Annons
X

Ännu lite senare är det dags för alla ostronälskare att bege sig till Galway. Sedan 1954 har den irländska staden firat Galway International Oyster & Seafood Festival den sista helgen i september (i år 23–25 september). Hittills har mer än en halv miljon besökare ätit över 3 miljoner ostron och sköljt ner dem med champagne eller stout.

Läs även

Annons
X
Annons
X

Smorgasburg i Brooklyn-stadsdelen Williamsburg har utnämnts till matälskarnas svar på Woodstock.

Foto: John von Pamer Bild 1 av 1
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X