Kuivasto spelade huvudrollen för Dif

En stadig finländare blev Djurgårdens segervapen mot svårspelade Kalmar. Mittbacken Toni Kuivasto stegade upp i smålänningarnas straffområde varje gång Djurgården fick hörna. Två gånger hittade Toni rätt med skallen när Djurgården vann med 3-1. - Jo, det händer inte ofta. Men i dag stämde det bra, sade Kuivasto, som dessutom stod för ett mycket stabilt mittbacksspel som inte gav någon utrymme för Kalmars brassar. En stadig finländare blev Djurgårdens segervapen mot svårspelade Kalmar. Mittbacken Toni Kuivasto stegade upp i smålänningarnas straffområde varje gång Djurgården fick hörna. Två gånger hittade Toni rätt med skallen när Djurgården vann med 3-1. - Jo, det händer inte ofta. Men i dag stämde det bra, sade Kuivasto, som dessutom stod för ett mycket stabilt mittbacksspel som inte gav någon utrymme för Kalmars brassar.

Under strecket
Publicerad
Annons

Matchbilden blev den förväntade. Kalmar backade hem, försökte kontra och hoppades få utdelning på skott från distans.
Djurgården förde spelet, men hade som de flesta lag Kalmar möter svårt att forcera smålänningarnas defensiv. Dessutom var inte precisionen i serieledarna passningsspel den bästa inledningsvis.
Nyckeln var de fasta situationerna och tillfället uppenbarade sig efter en knapp halvtimme när Toni Kuivasto vann duellen mot Kalmars målvakt Petter Wastå. Nicken gav 1-0 och tvingade Kalmar att flyttaupp positionerna på planen.
I den 35:e minuten kom Djurgårdens bästa anfall under matchen, och det kom på vänsterkanten. Samarbetet mellan Fredrik Stenman, Tobias Hysén och Daniel Sjölund slutade med att den sistnämnde serverade Jones Kusi Asare, rätt placerad framför Kalmarmålet.

Men Kalmar gav inte slaget förlorat.
Nyinsatte Lasse Johansson reducerade sju minuter in på andra halvlek och gav laget hopp.
Men tre minuter senare råkade Cesar Santin ut för sitt andra gula kort och visades av banan. Med
tio man orkade inte Kalmar utmana serieledarna på allvar. Det hjälpte inte att hemmalagets Daniel Sjölund också fick rött kort i 71:a minuten.
Slutresultatet 3-1 fastställde Toni Kuivasto genom att nicka in sin andra hörna för dagen några minuter före slutet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons