Foto: TT/IBL
Mode

Kronprinsessans makalösa stilresa

Kronprinsessan Victoria är inte bara Sveriges blivande drottning och statschef – hon har även kommit att bli en stilikon världen över. Hennes hyllade stil består av allt från haute couture till H&M:s hållbara linje Conscious collection. Vi har gått tillbaka 20 år i tiden för att kolla in vår blivande drottnings stilresa.

Foto: Charles Hammarsten / IBL Bildbyrå / Regis scan Regisscan

Året är 1997 och kronprinsessan Victoria firar sin 20-årsdag som vanligt på Solliden. I somrig klänning, hästsvans och med en stickad tröja i handen.

Annons
Foto: RT / 514 / IBL Bildbyrå

På Nobelfirande 1997, i en lila klänning av Göran Alfredsson.

Foto: Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN

Pressträff på Drottningholmsteatern dagarna innan kronprinsessan ska fira sin 25-årsdag. Klädd i jeansjacka, rosamönstrad klänning och med ett tight halsband som accessoar.

Foto: Charles Hammarsten / IBL Bildbyrå

I rosa satinklänning på Nobelfirandet 2004.

Foto: HENRIK MONTGOMERY

Kronprinsessan vid en cermoni på Kulturhuset 2005.

Foto: Jonas Ekströmer / TT / TT NYHETSBYRÅN

30-årsdagen och kronprinsessan firas på Sollidens slott på Öland, i grön klänning med en blomma i håret.

Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL Bildbyrå

I februari 2009 offentliggörs förlovningen med Daniel Westling. Kronprinsessan möter pressen på Stockholms kungliga slott i en blå sidenklänning.

Foto: DPA / IBL Bildbyrå

Kan det här vara kronprinsessan Victorias starkaste modeögonblick? Dagen innan bröllopet strålar Victoria i en guldskimrande tyllkreation med släp signerad Elie Saab.

Foto: / IBL Bildbyrå /

På själva bröllopet bar Victoria en hyllad crèmefärgad klänning i dubbelsidig sidenduchesse och utåtvikt krage skapad av designern Pär Engsheden. Med ett fem meter långt släp och med samma brudslöja som drottning Silvia bar när hon gifte sig med kungen.

Foto: Allpix / IBL Bildbyrå / Allpix

Under Nobelfirandet 2011 var kronprinsessan gravid med Estelle och bar en vacker blå paljettklänning också signerad Pär Engsheden.

Foto: SANDBERG MAGNUS / Aftonbladet / IBL Bildbyrå

Polarprisgalan 2014 och Victoria bär en klänning från H&M och höga klackar från Dolce & Gabbana.

Foto: IBL Bildbyrå / Patrik Österberg

Många anser att Victorias Nobelklänning 2014 var det vackraste som kronprinsessan burit. Samtidigt kritiserades hon av folkvettsexperten Magdalena Ribbing för att hon bar Serafimerordens band på bar hud.

Foto: Jessica Gow /TT / TT NYHETSBYRÅN

På Prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllop 2015 bar kronprinsessan en specialsydd klänning från H&M:s hållbara linje Conscious collection.

Foto: Pelle T Nilsson / IBL Bildbyrå

När kronprinsessan väntar prins Oscar hyllas hon återigen för sin snygga gravidstil. Här på prins Nicholas dop, 2015.

Foto: Charles Hammarsten / IBL Bildbyrå /

Under förra årets Nobelfirande valde kronprinsessan än en gång H&M. Men den här gången var inte klänningen från någon kollektion, utan specialdesignad för kronprinsessan. Givetvis var klänningen gjord av både ekologiskt och återvunnet material.

Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kan 2017 bli kronprinsessans starkaste modeår? Här på Polarpriset i en silverfärgad klänning från svenska designern Diana Orving.

Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN

När kronprinsessans var på besök i Japan tidigare i år hyllades hennes stil världen över. Modemagasinet Vogue påstod till och med att vår egen kronprinsessa utmanar den omåttligt populära Kate Middleton…

Foto: Eero Hannukainen / IBL Bildbyrå

Bakom Victorias imponerande stilresa står hovstylisten Tina Törnqvist som funnits vid kronprinsessans sida de senaste 10 åren.

Till Toppen