Annons
X
Mode

Kronaby – svensk klockutmanare

Svenska Kronaby är en av de mest spännande nya klocklanseringarna på länge. De fyller ett glapp i marknaden genom att kombinera den smarta, uppkopplade klockan med en klassisk estetik som påminner om tidlösa kvalitetsklockor. Tillsammans med en app kan klockan användas på ett antal praktiska sätt, som stegräknare, tyst alarm, fjärrstyrd kamera samt möjligheten att lokalisera sin mobiltelefon genom en knapptryckning på klockan.

Kronaby – som har basen i Malmö – släpper initialt fyra olika modeller, som finns i olika utföranden vad gäller färg på urtavla och boett, samt länk eller läderarmband. Priserna ligger, ungefär, mellan 4 000 och 6 000 kronor.

Den stora frågan är om kunden som är intresserad av kvalitetsklockor vill ha en smart klocka? Och om kunden som vill ha en smart klockas alla funktioner nöjer sig med den minimalistiska urtavlan?

Personligen tilltalas jag av estetiken men som klocknörd vill jag helst ha ett analogt automatiskt eller manuellt urverk.

Men om jag skulle välja en smart klocka, hade jag definitivt valt att titta närmare på Kronaby

En annan tanke är att det skulle vara trevligt med ytterligare en storlek. För mig personligen är 43 mm i största laget och 38 mm gränsar till att bli för klen på handleden. I framtiden hade jag gärna sett 40-41 mm som är en universalstorlek som visat sig passa många.

Till Toppen