Annons

Krogmordet uppgörelse i undre världen

Publicerad

Klockan kvart i tio en varm julikväll 1998 kliver två mörkklädda män in på restaurang Brother Tuck på Götgatan i Stockholm. En av dem är Christian Bruzzone, som skjuter 14 skott med ett automatvapen in bland gästerna. Nio av skotten träffar en 36-årig före detta jugoslavisk torped, som dör nästan omedelbart.
Polisen ansåg att det kallblodiga mordet var en hämnd för att "torpedkungen" Dragan Joksovic skjutits ihjäl på Solvalla tidigare samma år.
Mordet inne på Brother Tuck ska ha beställts av den internationellt efterlyste krigsherren Zeljko "Arkan" Raznatovic, som Dragan Joksovic misstänks ha arbetat åt, bland annat med cigarettsmuggling.

Christian Bruzzone hade starka bevis mot sig när han 1999 dömdes till livstids fängelse för mord.
Under skottlossningen skadade han sig i handen av en rikoschett och lämnade ett 300 meter långt blodspår efter sig längs flyktvägen, inne på baren och ute på gatan. Polisen kopplade senare blodfläckarna till Bruzzone med hjälp av ett DNA-test.
Även taxichauffören Yasser
Askar dömdes för delaktighet i Brother Tuck-mordet. Det visade sig emellertid vara ett rättsövergrepp och Askar friades efter över två år i fängelse sedan Högsta domstolen beviljat honom resning.

Annons
Annons
Annons
Annons