Krogkrisen tvingar bryggerier att ställa om

Socialt distanserade kroggäster på Lilla torg i Malmö under coronapandemin.
Socialt distanserade kroggäster på Lilla torg i Malmö under coronapandemin. Foto: Johan Nilsson/TT

Restaurangernas kris tvingar svenska bryggerier att ställa om produktionen. Hoppet står nu till sommarsäsongen och svenskar som semestrar hemma.

– Delvis är det ett förlorat år, säger Helena Nylén, varuförsörjningsdirektör på Spendrups.

Under strecket
Åsa Johansson/TT
Publicerad
– Blir det en massutslagning av restaurangvärlden blir det ett helt annat samhälle på andra sidan krisen, säger Helena Nylén, till TT.

– Blir det en massutslagning av restaurangvärlden blir det ett helt annat samhälle på andra sidan krisen, säger Helena Nylén, till TT.

Foto: Niklas Palmklint
Produktionen av flera av Spendrups varumärken fortsätter.

Produktionen av flera av Spendrups varumärken fortsätter.

Annons

Bryggerinäringen skakas om i två led – dels på grund av exponeringen mot besöksnäringen och dels på grund av en vanligtvis omfattande export.

– Det gör att det finns ett stort tapp hos många svenska aktörer. Totalt sett är hela branschen drabbad men i vilken omfattning varierar, säger Anna-Karin Fondberg, vd på organisationen Svenska Bryggerier.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons