Austin Food WorksKrogguiden: Vegetarianer göra sig icke besvär

Rött kött, bacon och kyckling - i mängder. Är det vad som gör dig lycklig är Austin Food Works stället för dig. Är du däremot vegetarian behöver du inte besvära dig.

Under strecket
Publicerad
Amerikanska flaggan i fokus på Austin Food works

Amerikanska flaggan i fokus på Austin Food works

Foto: Tomas Oneborg
I lokalen låg tidigare Stockholms matvarufabrik.

I lokalen låg tidigare Stockholms matvarufabrik.

Foto: Tomas Oneborg
Annons

Konceptkrogarna fortsätter att poppa upp och Krogguiden börjar känna sig lite mätt på att miljön överordnas maten. En i raden av restauranger som skapats utifrån ett tydligt koncept är drygt ett år gamla Austin Food Works som tagit över i Svenska Matvarufabrikens gamla lokaler i Vasastan. De har valt att djupdyka ner i en region (den amerikanska södern) och sedan ploja till det till övertydlighet. Som gamla sortens Kinakrogar ungefär, fast med mer humor.

Ohyvlade plankor, korrugerad plåt, bensindunkar och annan Texas-kitsch överfaller besökaren. Drycken intas i konservburkar med mugghandtag. Maten serveras på trä, rostfritt och gjutjärn. Restaurangen säger sig erbjuda de bästa rätterna från ”den amerikanska söderns multi-kulti-matscen” i en ”avslappnad lantlig miljö”. Denna gång översätter vi avslappnad till grabbig. Hade vi varit i det riktiga Austin, hem för företagen Dell och IBM samt festivalen South by South West (SXSW) hade vi vänt i dörren i tron att det var en turistfälla.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons