X
Annons
X
Recension

Mosebacke etablissement Krogguiden: ”Vägledning behövs på Mosebackes nya”

Premium

Gröna smårätter med kött och fisk som tillbehör. Södra teaterns restaurang Mosebacke etablissemang har tydligt nischat sig på ett kul sätt. Tyvärr saknas vägledning för att SvD:s Krogguiden ska bli helt mätt och nöjd.

Efter att i många år aldrig riktigt hittat ett restaurangkoncept som håller måttet gör Södra teatern en rejäl omstart och satsar på det vegetariska köket. Vägvalet kan på förhand bara applåderas, det är ett viktigt statement att ett så namnkunnigt ställe endast serverar kött och fisk som tillbehör konstaterar vi när vi skålar i bubbel på uteserveringen.

Men allt eftersom kvällen lider tystnar vår lovsång. För det är inte helt enkelt att på egen hand komponera en meny som både mättar tillräckligt och vars smaker passar med varandra. Inte vid något av våra besök får vi vägledning av personalen om vilka rätter som ger mer mättnadskänsla och som med fördel kan giftas ihop med lättare. Det leder till att slumpen får styra vem av oss som lämnar bordet proppmätt och vem som inte känner sig helt tillfredsställd.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 4

Sommartid lockar uteserveringen på Mosebacke.

Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 4

Vegetariska smårätter står på menyn. Kött eller fisk serveras som tillbehör.

Foto: Tomas Oneborg Bild 3 av 4

Matsalen har fått en ny kostym.

Foto: Tomas Oneborg Bild 4 av 4
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X