Ulla WinbladhKrogguiden: Sömnigt på tidlös krog

Den härliga historiska miljön som Ulla Winbladh bjuder på lockar. SvD:s Krogguiden önskar dock att maten vore ett lika starkt dragplåster på den anrika krogen.

Under strecket
Publicerad
Uteserveringen är stor och lockar Djurgårdsflanörer.

Uteserveringen är stor och lockar Djurgårdsflanörer.

Foto: Lars Pehrson
Ulla Winbladh har anor från 1800-talet.

Ulla Winbladh har anor från 1800-talet.

Foto: Lars Pehrson
Köttbullar hör till de klassiska rätterna som alltid finns på menyn.

Köttbullar hör till de klassiska rätterna som alltid finns på menyn.

Foto: Lars Pehrson
Annons

Det finns något tidlöst över Ulla Winbladh, värdshuset som funnits på samma plats sedan 1897. Denna tidlöshet är både en tillgång och ett bekymmer. En tillgång för att du kan beställa vällagade svenska klassiker som Toast Skagen, gravlax och silltallrik i en miljö som är svårlagen.
Lokalen är indelad i flera mindre rum med pärlspont och blå heltäckningsmatta.

Uteserveringen är en härlig grön oas med sköna stolar, generöst med infravärme och filtar när sommarkvällen blir lite kylig. Tyvärr innefattar ordet tidlöst också något sömnigt. Hit går man inte för att uppleva något nytt i matväg. Det handlar inte om att Ulla Winbladh ska överge sitt arv men kanske vara lite mer ödmjuk inför det faktum att såväl Krogstockholm som dess gäster utvecklas.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons