Bästa krogarna just nu – känd trio öppnar falafelbar

Krogstockholm ritas om. SvD:s Joanna Drevinger guidar till ställena det snackas mest om just nu – och till åtta restauranger bland de som fått högst betyg det senaste kvartalet.

Under strecket
Publicerad
Annons

Snabbmaten har ju fått ett rejält uppsving de senaste åren och numera finns det riktigt bra både falafel- och kebabställen i Stockholm. Ett av de hyllade falafelhaken är Kersh och Hedström på Hornsgatan. Och visst är den bra, tycker experterna, och tillägger ändå alltid: men inte lika bra som falafeln i Malmö. Därför är det spännande att falafelbaren Malmø nu öppnar i matgallerian K25 i Stockholm. Förutom att de utlovar en riktigt bra falafel så kan ett ytterligare dragplåster vara ägarna. Bakom Malmø står nämligen vännerna och musikerna Mange Schmidt och Jason Diakité – också känd som Timbuktu – tillsammans med Jimmy Dalí, som är en känd klubbprofil i Malmö.

Ibland tycks alla ställen det talas om ligga i ett och samma område. Roslagsgatan med Babette, Le Nom, Meat on a stick och lite längre bort ”Meno male” är ett sådant. Men det senaste och mest spännande krogklustret i Stockholm ligger i de förr så trista och ödsliga kvarteren öster om Renstiernas gata på Södermalm.

Annons
Annons
Annons