X
Annons
X
Recension

Chicken bar Krogguiden vill inte återvända till kycklingbar

En krog som specialiserar sig på en råvara måste göra det bra. Målet bör vara att gästen inte kan tänka sig att äta specialrätten någon annanstans. Det lyckas inte Chicken bar med.

Bland nyöppnade restauranger det senaste året har vi sett en tydlig trend mot det supernischade. Ett land eller en region räcker inte för specialisering, istället är det en rätt eller råvara som det ofta fokuseras på. Bird (fågel och ägg), Moas (kebab) och Ai Ramen (nudlar) är några exempel.

Chicken bar på Kungsholmen är tydliga med sitt koncept – kyckling och bar. Menyn består av rotisseriegrillad kyckling i hel, halv eller kvarts storlek, friterade kycklingbitar och en kycklingburgare. Till det kan gästen välja till åtta tillbehör. Sen är det slut. SvD:s Krogguiden har smakat allt på menyn och vågar därför säga att det inte finns något som är bättre här än någon annanstans och som är värt att komma tillbaka för.

Det är kyckling för hela slanten som gäller på Chicken bar.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 3

Chicken bar ligger på Kungsholmen i närheten av Hotel Amaranten.

Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 3

Den som gillar öl kan här få sitt lystmäte. Chicken bar har ett fint utbud av hantverksöl.

Foto: Tomas Oneborg Bild 3 av 3
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X