Annons

HillenbergKrogguiden: ”Arrogans ger inga stammisar”

Läget, ett stenkast från Stureplan, är suveränt för den publik som Hillenberg uppenbarligen vill nå.
Läget, ett stenkast från Stureplan, är suveränt för den publik som Hillenberg uppenbarligen vill nå. Foto: Tomas Oneborg

En lyxig restaurang för vuxna ska nya Hillenberg vara. Men ett väl nitiskt kundbemötande ger snarare ett småskuret intryck. Och notan är mer saltad än smakupplevelsen.

Under strecket
Publicerad

Karl Ljung som vann Kockarnas kamp i TV4 är namnet bakom restaurangen.

Foto: Tomas OneborgBild 1 av 2

Det är luftigt mellan borden på Hillenberg.

Foto: Tomas OneborgBild 2 av 2

Vi kan börja med vad som verkar stämma med ursprungstänket. Ett riktigt bra Östermalmsläge något kvarter från Stureplan. En härligt loungig lokal med gott om utrymme mellan borden, skönt dämpad ljud- och ljusnivå och exklusivt ombonad inredning. Lyxiga matråvaror och en prisbild därefter. Så långt är vi med på noterna gällande Stureplansgruppens nya Hillenberg. Allt detta skapar förväntningar.

**Vid vårt ena besök **är personalen försiktigt artig och påpasslig. En annan gång är vi något sena och personen som tar emot säger: ”ledsen, jag var tvungen att släppa ert bord”. I sig inga konstigheter. Vi erbjuds att sitta vid ett barbord där vi kan beställa från hela menyn. En gest som hade kunnat vara supertrevlig. Det är bara det att matsalsdelen inte ens är halvfull. Sedan kommer den som hänvisade oss till barbordet fram flera gånger och undrar om vi är klara. Slutligen säger hen: ”känn er inte stressade – men är ni redo att avrunda?”, samtidigt som ett par som anlänt får en nick att vi är på gång. Vårt besök tar mindre än 1,5 timme. Under hela den tiden är det aldrig mindre än sju bord lediga i matsalen. Vi förstår att det måste finnas bokningsregler. Men detta är paragrafrytteri på det tristaste av sätt.

Annons
Annons
Annons
Annons