SmörgåstårterietSynd på så utmärkt mat – namnet bör bytas

Fina råvaror, välkomponerade menyer och modiga smaker – och inga smörgåstårtor. SvD Krogguiden frågar sig hur många potentiella gäster som missat denna utmärkta restaurangen på grund av dess namn.

Under strecket
Publicerad
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Annons

Smörgåstårteriet är en krog som gör tillvaron onödigt svår för sig. För varför namnge restaurangen efter en maträtt som man enbart gör för catering? När restaurangen öppnade 2012 fanns det visserligen smörgåstårta på menyn men den försvann efter bara något halvår.

Den som går hit i förhoppningen att få äta just smörgåstårta blir naturligtvis besviken. Och den som tycker illa om majonnässtinna tårtor gjorda på vitt bröd väljer antagligen bort krogen bara efter att ha sett namnet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons