SensumKrogen som får en ny del av Stockholm att leva upp

Är det en kvartersrestaurang med finsmakarambitioner, eller en finkrog med kvartershakskänsla? Sensum vill vara bådadera, men lyckas inte riktigt hela vägen med någotdera. Ändå återvänder vi gärna.

Under strecket
Publicerad
Lars Pehrson
Foto: Lars Pehrson
Lars Pehrson
Foto: Lars Pehrson
Lars Pehrson
Foto: Lars Pehrson
Annons

Wallingatan är en bortglömd gata där den ligger inknökad mellan Norra Bantorget och Adolf Fredriks kyrka. Men på kort tid har både Scalateaterns nysatsning med bakficka och bar, och den nyöppnade lyxrestaurangen Sensum satt ett nytt ljus på kvarteret.

Sensum är det latinska ordet för känsla, och det var med en speciell känsla för det nordiska köket som de tre ägarna Katarina Kaselli, Johan Tengsved och Mikael Wretman bestämde sig för att öppna eget efter en tid tillsammans på restaurang Lux i Stockholm. Två av dem har dessutom stått i köket på Oaxen Slip, så det är med höga förväntningar vi letar oss fram till den asketiska lokalen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons