Krogarna vi alltid återkommer till

I krogreportage dominerar ofta nyheter, trender och en nästan sjuklig dragning till det exklusiva och innovativa. Men innerst inne älskar många av oss motsatsen. Vi bad Bobo Karlsson försöka reda ut varför vi ständigt återvänder till våra favoriter, både hemma och i världen.

Under strecket
Publicerad
Det finns krogar vi alltid återvänder till. Bobo Karlsson reder ut varför.

Det finns krogar vi alltid återvänder till. Bobo Karlsson reder ut varför.

Foto: ANDREAS LÖNNGREN
Annons

Den legendariske Stockholmskrögaren Åke Söderqvist fällde en gång yttrandet: ”Lagar man för bra mat kommer så tråkiga människor – de som börjar prata om maten”.

Han menade, att visst ska man äta och njuta, maten ska vara både god och godkänd, men inte mer. Det är livet och konsten man ska diskuteras vid borden, inte rätterna. Därför ska inte köket lägga ribban för högt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons