Analys

Henrik Ennart:Krogarna måste ge besked

Henrik Ennart

Bara genom att frivilligt innehållsdeklarera maten som serveras kan krogarna återupprätta sitt skamfilade rykte. Själv vill jag gärna veta bland annat om det finns farligt transfett på tallriken, var köttet kommer ifrån och innehållet av fett, socker och salt.

Under strecket
Publicerad
Mats-Eric Nilsson.

Mats-Eric Nilsson.

Foto: YVONNE ÅSELL
Annons

Krogar utan utbildade kockar, maträtter fulla med e-märkta tillsatser, industrimat som lanseras som hemlagad och färdiga såsbaser som levereras på dunk.

Det är ingen aptitlig bild som
författaren Mats-Eric Nilsson målar upp i boken ”Saltad nota”, där matfusket på de svenska krogarna granskas. Det är långt ifrån bara lågprisställen som lurar sina kunder, får vi veta. Med på listan finns även finare krogar som inte skäms för att ta bra betalt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons