Restauranger gör sig redo för vaccinpass

Om krav på vaccinbevis kan innebära att fler går och vaccinerar sig så är det ju positivt menar stjärnkrögaren Niklas Ekstedt.
Om krav på vaccinbevis kan innebära att fler går och vaccinerar sig så är det ju positivt menar stjärnkrögaren Niklas Ekstedt. Foto: Sofia Ekström

Svenska krögare oroar sig för att omikron-varianten kan komma att slå hårt mot en redan sargad bransch. Flera som SvD talar med vill hellre se krav på vaccinbevis även för restauranger än att nya coronarestriktioner införs.

Publicerad
Danyel Couet

Danyel Couet

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Restaurangen The Secret Garden har infört krav på vaccinbevis hos sina besökare för att minska smittspridningen även om det inte finns något generellt krav på restauranger att göra det än.

Restaurangen The Secret Garden har infört krav på vaccinbevis hos sina besökare för att minska smittspridningen även om det inte finns något generellt krav på restauranger att göra det än.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman
Niklas Johansson, vd på Svenska Brasserier, här på Taverna Brillo, inför hellre krav på vaccinbevis än att tvingas införa nya restriktioner igen.

Niklas Johansson, vd på Svenska Brasserier, här på Taverna Brillo, inför hellre krav på vaccinbevis än att tvingas införa nya restriktioner igen.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman
Annons

Coronasmittan har börjat öka igen och tidigare i veckan upptäcktes det första fallet av omikron-varianten i Sverige. Bland svenska krögare finns nu en oro för konsekvenserna om regeringen inför nya restriktioner.

– Det är klart att vi är rädda. Vi är superoroliga, säger kändiskocken Danyel Couet, grundare av bland annat restaurangen Allegrine i Stockholm.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons