Krögare: ”Det är panik att hitta kockar”

Krögaren Daniel Räms kan snart möblera sin krog för normalt antal bord igen. ”I branschen är det panik att hitta kockar nu”, säger han.
Krögaren Daniel Räms kan snart möblera sin krog för normalt antal bord igen. ”I branschen är det panik att hitta kockar nu”, säger han. Foto: Sofia Ekström

Över 1 500 kockar saknas och flera tusen personer behövs i serveringen. Krogbranschen jublar över slopade restriktioner, men skriker efter personal. Samtidigt går många arbetslösa.

Under strecket
Publicerad
”Många vill gå ut igen, även 70+ som förut isolerade sig mer än andra. Vi har fullbokat, men märker det på längre väntelistor och sent drop in”, berättar Lilla Egos krögare Daniel Räms.

”Många vill gå ut igen, även 70+ som förut isolerade sig mer än andra. Vi har fullbokat, men märker det på längre väntelistor och sent drop in”, berättar Lilla Egos krögare Daniel Räms.

Foto: Sofia Ekström
 Om två veckor slopas distansregeln mellan borden, vilket blir en rejäl ökning av verksamheten eftersom antalet bord kan utvidgas.

Om två veckor slopas distansregeln mellan borden, vilket blir en rejäl ökning av verksamheten eftersom antalet bord kan utvidgas.

Foto: Sofia Ekström
Jesper Ahlbom, krögare som driver både klubbar och restauranger i Stockholm.

Jesper Ahlbom, krögare som driver både klubbar och restauranger i Stockholm.

Foto: Alexandra Bengtsson
Niklas Ekstedt, krögare inom Stureplansgruppen.

Niklas Ekstedt, krögare inom Stureplansgruppen.

Foto: Sofia Ekström
Lotta Boman, vd på konferenshotellet Sigtunahöjden.

Lotta Boman, vd på konferenshotellet Sigtunahöjden.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman
Annons

På många håll är krogarna nästan fullbokade och snart får borden stå tätare igen. Men nu måste mängder av restaurangpersonal rekryteras.

– Det är panik att hitta kockar, säger krögaren Daniel Räms som driver Lilla Ego i Vasastan.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons