Krogar febertestar gäster: ”Hoppas fler tar efter”

Krogen Strandvägen 1 har infört screening för sina gäster.
Krogen Strandvägen 1 har infört screening för sina gäster. Foto: Simon Rehnström

För att skapa ökad trygghet hos de som fortfarande går på krogen har krögaren Pelle Lydmar börjat med feberscreening och friskhetskontroll i dörren till sina restauranger. ”De flesta gäster mottar detta mycket positivt”, säger han.

Under strecket
Publicerad
Simon Rehnström
Foto: Simon Rehnström
Björn Olsen.

Björn Olsen.

Foto: Patrik Lundin/TT
Strandvägen 1 ställer frågor utifrån ett formulär.

Strandvägen 1 ställer frågor utifrån ett formulär.

Foto: Simon Rehnström
Krögaren PG Nilsson.

Krögaren PG Nilsson.

Foto: Tomas Oneborg
Annons

Få gäster vågar sig på restaurang i coronatider. Krögare som SvD talat med vittnar om mellan 40 till 95 procent minskad beläggning. Konkurser inom besöksnäringen har ökat med 128 procent under mars månad i år, enligt branschorganisationen Visita. Till exempel ansökte Michelinkrogen Sav i Malmö om konkurs i slutet av mars och koncernen Melanders har lämnat in ansökan om rekonstruktion.

För att att fler ska känna sig trygga i restaurangmiljö försöker många krögare att anpassa sin verksamhet efter det rådande läget. En av dessa är Pelle Lydmar som sedan fem dagar låter sina gäster på Strandvägen 1 och Milles genomgå en friskhetskontroll. Samma procedur gäller personalen vid ankomst till arbetsplatsen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons