Kritiserat domslut i sexmål prövas igen

I går inleddes rättegången i Svea hovrätt mot de fyra unga män som i tingsrätten friades från misstankar om grova sexövergrepp mot en tvåbarnsmamma i Tumba.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

En av knäckfrågorna är om kvinnan, som är i 35-årsåldern, på grund av berusning befann sig i ett hjälplöst tillstånd.
Huddinge tingsrätt konstaterade att det är svårt att tänka sig att kvinnan frivilligt skulle ha gått med på det som inträffade i lägenheten i Tumba. Men tingsrätten ansåg samtidigt att steget därifrån var långt till att kunna slå fast att hon hade varit hjälplös.
Kvinnan har själv berättat att hon efter ett krogbesök fick skjuts hem med tre män som hon kände till sedan tidigare. Enligt henne har hon bara vaga minnesbilder av händelsen. Hon kände sig avtrubbad och förlamad, men tyckte att det varit bäst att vara medgörlig så att inte männen blev arga.

Enligt de fyra männen var kvinnan med på de många orala och vaginala samlag som skedde under fyra timmars tid. Försvaret hävdade i går att hon varit aktiv och poängterade att hon inte hade några fysiska skador när hon undersöktes dagen därpå.
Åklagaren, Karolina Olsson, däremot beskriver det som inträffade i lägenheten som ett ”hänsynslöst
utnyttjande”. Via blodprov har det kunnat konstateras att kvinnan hade över två promille alkohol i blodet:
När rättegången avslutas på fredag kommer Karolina Olsson att yrka på fleråriga fängelsestraff för grovt sexuellt utnyttjande.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons