Annons
X
Annons
X

Kritikstorm mot Audi och Kakan Hermansson

Biltillverkaren Audi avslutar sin kampanj med medieprofilen Kakan Hermansson efter att ha tagit emot en storm av kritik i sociala medier, skriver Resumé.

Kakan Hermansson.
Kakan Hermansson. Foto: Anders Wiklund/TT

Hermansson är en av flera kändisar som fått formge en version av nya Audi Q2, men samarbetet ses inte med blida ögon av personer som minns hennes tidigare kritiserade uttalanden. Hermansson har bland annat skrivit på Twitter: ”Det var ett jävla tjat om Malexander. Palla när snuten tycker synd om sig själv” – ett uttalande som hon bett om ursäkt för.

Så här lyder några av kommentarerna på Facebook:

”Hade bestämt att köpa en A6 i dagarna men jag tackar gud att jag hann se detta. Ni på Audi kan fara och flyga. [...] Blir en V90 till veckan”.

Annons
X

”Inga mer köp av Audi som tjänstebil. Vill aldrig förknippas med ett företag som har så dåligt omdöme.”

”Det är en ren skam och helt ofattbart hur er marknadsavdelning lyckats med denna fatala pinsamhet.”

Audi skrev i ett första uttalande att bolaget givetvis tar helt avstånd från våld. ”Vi har efter samtal med berörda valt att pausa kampanjen. Till de som tagit illa vid sig ber vi om ursäkt.”

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Efter att kritikerstormen fortsatt skriver Audi på nytt på sin Facebooksida att Audi tar avstånd från Kakan Hermanssons uttalanden. Audi skriver också att bolaget var ovetandes om Kakan Hermanssons kontroversiella tweets som hon sedan bett om ursäkt för: ”Audi blev rekommenderade ett samarbete med Kakan Hermansson, men vi kände inte till hennes tidigare uttalanden”.

  Audi skriver nu också, till skillnad från tidigare, att reklamkampanjen inte bara pausas utan avslutas.

  Audi Sveriges Facebooksida har bombarderats av kritiska inlägg resume.se Hermansson avböjer att kommentera aftonbladet.se

  Göran Hägglund: ”Nej, pensionen kan inte ta slut”

  Annons
  Annons

  Kakan Hermansson.

  Foto: Anders Wiklund/TT Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X