Annons

Kritiker har inte KD:s bästa för ögonen

Den kristdemokratiska eftervalsdebatten sker nu på ett sätt och i forum som oroar mig om man samtidigt vill vara rädd om partiet. Utifrån min horisont har Göran Hägglunds ledarskap och politiska orientering ett mycket brett stöd i Kristdemokraterna. De som nu ifrågasätter hans ledarskap verkar inte göra det med partiets bästa för ögonen eller på helt sakliga grunder. Det skriver fd riksdagsledamoten Peter Althin.

Under strecket
Publicerad

Den interna debatten i Kristdemokraterna skall självklart föras utan begränsningar. Efter ytterligare ett mycket smärtsamt förlustval är det nödvändigt. Paradoxalt nog är det just Göran Hägglunds uppmaning att föra denna debatt obegränsat som gett kritikerna ett utrymme. Göran Hägglund har öppet bett partiet att fundera igenom
alla politiska områden. Att hitta vägar framåt för att bättre kunna presentera partiets målsättningar och visioner genom en sakpolitik som väljarna förstår och attraheras av.

Det var Kristdemokraternas familjesyn som en gång fick mig att bli aktiv i partiet. Familjens roll att ge barn kärlek och trygghet och hitta sin plats i livet kan inte underskattas. För mig som advokat är det till exempel uppenbart att familjen är det mest effektiva brottsförebyggande verktyget. För ett tryggare Sverige.

Annons
Annons
Annons