Sandra Johansson:Trumpkritiken från egna partiet når ny nivå

Sandra Johansson

Republikanska senatorn Jeff Flake vill inte längre vara ”medskyldig” till Vita husets moraliska förfall. Partikollegan säger att Trump försämrar landet. Kritiken från det egna partiet kommer efter nya Twitterattacker från Trump. Attacker som riskerar slå mot presidentens agenda.

Under strecket
Publicerad
Donald Trump efter en lunch med republikanska senatorer.

Donald Trump efter en lunch med republikanska senatorer.

Foto: Evan Vucci / AP
Annons

NEW YORK Trump har flera favoritmåltavlor i det egna partiet och på tisdagen hade en av dem fått nog. I ett känslosamt och oväntat tal i senaten på tisdagen meddelade republikanska senatorn Jeff Flake att han inte kommer försöka bli omvald nästa år. Samtidigt riktade han svidande kritik mot president Trump och pratade om ett moraliskt förfall i Vita huset; ett förfall som normaliseras. Han sa att han inte längre kan stå bakom Trumps olika utspel: ”Jag vill inte vara medskyldig eller tyst”.

Flakes opinionssiffror inför kongressvalet 2018 har varit alarmerande, vilket sannolikt bidrog till beslutet. Flake har länge varit kritisk mot Trump, bland annat i en bok han gav ut nyligen. Trump missar inte ett tillfälle att ge igen. Vid ett rally i Flakes hemdelstat Arizona i augusti hetsade Trump publiken att inte rösta på senatorn som han kallade ”giftig” och vek mot brott.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons