Annons
X
Annons
X

Kritiken mot Klarna

SvD Näringsliv granskar betalningsföretaget Klarnas metoder, som kritiseras hårt av många. Här samlar vi artiklar och reaktioner.

Annons
X
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT Bild 1 av 1

Bild 2 av 14

Stora inom onlinebetalning

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT

Klarnakoncernen omsätter totalt cirka 1,8 miljarder kronor, efter köpet av tyska Sofort, enligt DI. Klarna är i dag en av de största aktörerna inom onlinebetalningar i de nordiska länderna.

Genom köpet av Sofort blir man också en av största aktörerna i Tyskland och Österrike. De två betaltjänstföretagen finns tillsammans i 14 europeiska länder. Tillsammans har de två aktörerna 25 miljoner användare.

Klarna har en rad finanskändisar som investerare. Nyligen fick man in pengar från namnkunniga riskkapitalister, som Altors grundare Harald Mix, EQT:s vd Thomas von Koch, EQT:s finanschef Johan Bygge och riskkapitalisten Gustav Bard, som nyligen startat en egen riskkapitalfond. Tidigare var Sven Hagströmer och Mats Qviberg ägare. Qvibergs investmentbolag Öresund och Hagströmers bolag Creades sålde sina sista aktier i Klarna i februari, tidigare i år. De gjorde sin första investering i bolaget i slutet av 2007.

Klarna är grundat av Niklas Adalberth, Victor Jacobsson och Sebastian Siemiatkowski, som i dag är vd, år 2005. Bakom sig har de bland annat haft riskkapitaljättarna Sequoia, General Atlantic och Digital Sky Technologies.

Annons
X
Annons
X
Foto: MALIN HOELSTAD/SVD. Bild 1 av 1

Bild 3 av 14

Är du drabbad?

Foto: MALIN HOELSTAD/SVD.

Hör av dig till SvD Näringsliv.

Klarna är snabba på att skicka kunder till Kronofogden. Men många uppger att de inte ens fått en originalfaktura. Är du också drabbad eller har du andra tips? Hör av dig till SvD:s reporter Carolina Neurath på adressen: carolina.neurath@svd.se.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X