Annons

Kritiken mot Borg talar inte för ett Sverige för alla

Hur vi ska leva med varandras djupaste olikheter, särskilt när dessa olikheter beror på djupa religiösa och ideologiska övertygelser? Det är en vår tids största utmaningar skriver Jacob Rudolfsson, Svenska Evangeliska Alliansen, i en kritisk reflektion kring vad som skrivits i Sverige angående den nye EU-kommissionären Tonio Borg.

Publicerad

Mot bakgrund av kritiken av ett antal SD-politikers rasistiska och sexistiska uttalanden, är det anmärkningsvärt att de lika ovärdiga glåporden mot den nyvalde EU-kommissionären Tonio Borg, knappast har problematiserats. Istället för sakargument har de demagogiska jämförelserna och personangreppen varit legio på grund av den katolskt troende Borgs konservativa hållning gällande aborter och äktenskap.

Folkvalda som Cecilia Wikström (FP) har upprört beskrivit Borg som ”mumie”, ”dinosaurie” och ”homofob”. Svenska politiker har även talat ringaktande om hans äktenskap och önskat honom långt bort från Europa. Aftonbladet ville ”skicka extremisten tillbaka till grottan” (
12/11).

Annons
Annons
Annons