Annons
X
Annons
X

Kritik mot Reinfeldts hårda stil i partiledardebatten

Statsminister Fredrik Reinfeldt får kritik på flera ledarsidor för sin hårdkokta stil mot s-ledaren Stefan Löfven i gårdagens tv-sända partiledardebatt.

I KLIPPET HÄR OVAN SUMMERAR LÖFVEN OCH REINFELDT DEBATTEN

Obundet liberala Expressen tycker att Stefan Löfven gjorde en ”mycket stabil debut” och att debatten var ”ovanligt pigg”, med förklaringen att Löfven ju inte kan tala i riksdagens talarstol eftersom han inte sitter i riksdagen.

Ett problem som flera tidningar pekar på är att Stefan Löfven ännu inte genomfört någon faktiskt politisk förnyelse vilket enligt Expressen ledde till att han höll fast vid de repliker han övat in i stället för att delta i själva debatten.

Obundet socialdemokratiska Aftonbladet konstaterar att tv-sända partiledarmöten inte går ut på att komma överens. I stället kan det handla om att helt enkelt få motståndaren att framstå i så dålig dager som möjligt. Där, menar Aftonbladet, har Reinfeldt ett övertag gentemot Löfven även om tidningen anser att statsministerns försök att mästra Löfven trots allt var utan framgång.

Annons
X

Men förlorarna i debatten är de nära 400 000 arbetslösa och de tiotusentals utförsäkrade, enligt Aftonbladet.

Oberoende liberala Sydsvenskan konstaterar att de två andra nya partiledarna Jonas Sjöstedt (V) och Annie Lööf (C) får ursäkta, men att det var debatten mellan moderaterna och socialdemokraterna, i synnerhet om jobben, som stod i fokus.

Sydsvenskan skriver: ”Stefan Löfven vann inte sin debutmatch mot Reinfeldt på knock. Men han stod definitivt på benen i tolv ronder. Och visade väljarna att nu är det match.”

Även liberala Göteborgs-Posten karaktäriserar debatten som tuff, men konstaterar att den inte lämnade några besked.

När tv-lamporna släckts fortsatte debatten om vem som egentligen hade vunnit på de sociala medierna. Socialdemokraternas förra partisekreterare Marita Ulvskog skrev på twitter ”Kan mobbaren sluta tilltala Löfven med förnamn? Du Fredde, alltså” med adress till statsministern.

Newsmills chefredaktör PM Nilsson höll med och skrev ”Tror Reinfeldt ska passa sig för sin begynnande arrogans.” Även medierådgivaren Paul Ronge twittrade: ”Tycker Reinfeldt verkade trött och spydig. Det vann Löfven på.”

Den före detta världsstjärnan i höjdhopp, Stefan Holm, hade synpunkter på debatten när det gällde övriga partiledare: ”Det sägs att Göran Hägglund har humor... vore det inte bättre för honom om han hade väljare?”, twittrade Holm.

Dags för Löfven att bli hård i nyporna blog.svd.se
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X