Missnöje med löner i Klimatpolitiska rådet

Johan Kuylenstierna, vice ordförande i Klimatpolitiska rådet, ogillar att rådets ledamöter får avsevärt mindre betalt än ledamöterna i Finanspolitiska rådet. Arkivbild.
Johan Kuylenstierna, vice ordförande i Klimatpolitiska rådet, ogillar att rådets ledamöter får avsevärt mindre betalt än ledamöterna i Finanspolitiska rådet. Arkivbild. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Ledamöterna i Klimatpolitiska rådet har inte ens hälften i arvode jämfört med ledamöterna i Finanspolitiska rådet. Det väcker ont blod.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

– Vi har bara begärt att vi ska ligga på samma nivå som det Finanspolitiska rådet. Vi har inte satt något speciellt belopp, utan vi tycker bara att den här typen av råd som är uppsatta på samma sätt, och som ungefär har samma omfattning i arbetsuppgifter, också har samma ersättning, säger Johan Kuylenstierna, vice ordförande i Klimatpolitiska rådet, till Ekot.

I december 2017 utsåg regeringen åtta ledamöter till Klimatpolitiska rådet – ett oberoende tvärvetenskapligt expertorgan som utvärderar om regeringens politik leder mot det beslutade målet om noll utsläpp 2045.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons