Annons
X
Annons
X

Kritik mot Olofssons Saab-uttalanden

Att Saab blir en fråga i det kommande valet är Gert-Inge Andersson (S), kommunstyrelsens ordförande i Trollhättan, och IF Metalls klubbordförande på Saab, Paul Åkerlund, överens om. De anser i sak att regeringen skött Saab-affären bra, framför allt på slutet. Däremot är de kritiska mot näringsminister Maud Olofsson (C) och hennes uttalanden.

Av TT
Foto: ADAM IHSE/SCANPIX

Saabs turbulenta år

Att näringsminister Maud Olofsson under gårdagens presskonferens på Rosenbad hävdat att socialdemokraterna med Mona Sahlin i spetsen bara skulle kastat pengar på GM, och de pengarna skulle varit förlorade med Saab ställer sig båda väldigt fundersamma till.

– Min uppfattning är att alla partier har varit väldigt överens om hur Saabfrågan ska hanteras. Jag tycker att regeringen var sen i starten, men däremot tycker jag att den blivit bättre nu på slutet, säger Gert-Inge Andersson till TT.

– Hennes uttalande, sett till det, är väldigt märkligt.

Annons
X

Paul Åkerlund är mer kritisk.

– Vi glömmer inte vad Reinfeldt sade om att vi ”bara är en sammansättningsfabrik”. Framför allt glömmer vi inte Olofssons uttalande om vindkraftverk och gud vet vad. Som om vi ska vara tacksamma mot henne... Jag är säker på att hanteringen av Saab kommer vara en fråga som dyker upp i valet, säger Paul Åkerlund till TT.

Det bör nämnas att Andersson är på väg att byta politisk sits, och börja i Västra Götalandsregionen, och Åkerlund kommer ta över som ledare för Socialdemokraterna i Trollhättan.

Stäng

SvD NÄRINGSLIVS NYHETSBREV – dagens viktigaste ekonominyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Mer av det senaste kring Saab:

  TT

  Annons
  Annons
  X
  Foto: ADAM IHSE/SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X