Annons

Kritik mot Byggnads "pussy hats"

Byggbranschen består av 99 procent män. Tilltaget att låta den manliga styrelsen fotografera sig iförda så kallade "pussy hats" får kritik.
Byggbranschen består av 99 procent män. Tilltaget att låta den manliga styrelsen fotografera sig iförda så kallade "pussy hats" får kritik. Foto: Byggnads

Fackförbundet Byggnads har på internationella kvinnodagen skrivit en debattartikel i SVT. På bild syns hela styrelsen ha på sig så kallade "pussy hats". Men idén föll inte i god jord – styrelsen består enbart av män och bilden får hård kritik.

Under strecket
TT
Publicerad

"Det händer att vi blir kritiserade för att vi är hundra procent män i Byggnads styrelse. Vi önskar att det vore annorlunda, men faktum är att vi jobbar i en av Sveriges minst jämställda branscher", skriver Byggnads förbundsstyrelse i debattartikeln som publiceras på SVT Opinion, och fortsätter: "Men vi har i alla fall rosa mössor på oss".

De som har skrivit under artikeln, förbundsordförande Johan Lindholm, andre förbundsordförande Lars Hildingsson och lokala ordföranden i hela landet, ville uppmärksamma hur mycket kvinnor behövs i byggbranschen och understryka det med att bära "pussy hats".

Annons
Annons
Annons