Annons

Kristina Axén Olin: ”Barn sover ute i Stockholm”

Styrelseproffset Kristina Axén Olin gör politisk come back och är nummer fyra på Moderaternas valsedel för Stockholms stad, i riksdagsvalet 2018.

Under strecket
Publicerad

Du hoppade av posten som finansborgarråd 2008. Hur ser du på det i dag?
– Jag hade inget val, men det var ett svårt beslut. Efter att jag fattat det beslutet kom alla möjliga faser som besvikelse, sorg, trötthet och hela spektrumet.
– Min livssituation gjorde det uppdraget omöjligt, det var en kombination av arbetsbelastning och min personlighet. Det handlade om kontrollbehov och en vilja att hjälpa alla, och helst i går. Att vara ensamstående trebarnsmor, där den minsta var sex år, en mamma som dog, jag skiljde mig och för mycket alkohol och för lite sömn. Till det kom hot och en del journalister och fotografer som inte respekterade när jag sade nej. Trycket blev för hårt.

Hur känns det att ge sig in i politiken på allvar igen?
– Kul. Sån är jag! Vet inte om jag bara är naiv, eller naiv och dum. Eller så har jag förträngt hur det var (skratt). Nej, jag är i en annan situation nu och har en annan beredskap. Barnen är äldre och jag har förhoppningsvis lärt mig något om mig själv.
Kommer moderaterna att förändras under Ulf Kristerssons partiledarskap?
– Det är klart att Ulf kommer att sätta sin personliga prägel på partiet, även om mycket är lagarbete. Men vi har demokrati i Sverige och även i moderaterna. Ulf är en resonabel person, bra på visioner och ideologi, och bra på att lyssna.

Annons
Annons
Annons