X
Annons
X

Kristersson: Bolund är oseriös

Moderaterna går till attack mot regeringens bostadspolitik och kallar den för "dysfunktionell". Ulf Kristersson (M) efterlyser stora bostadspolitiska reformer och är beredd att se över skatter, hyresregleringen och reglerna för mark och byggnad.

Läs mer om Den hotande bubblan
"Bostadsfrågan pyser upp i ökad skuldsättning, människor som inte kan flytta och företag som inte kan rekrytera. Allt sker dessutom i en helt exceptionell ekonomisk miljö med låga räntor. Det är en extrem tid då detta prövas", säger Moderaternas Ulf Kristersson. Foto: Izabelle Nordfjell/TT, Lars Pehrson/SvD

Bollen ligger hos regeringen. Moderaternas ekonomisk politiske talesperson Ulf Kristersson (M) upprepar flera gånger att hans dörr står öppen om regeringen vill inleda nya samtal. Men då måste alla stora och svåra frågor upp på bordet, säger han.

"Bostadsfrågan pyser upp i ökad skuldsättning, människor som inte kan flytta och företag som inte kan rekrytera. Allt sker dessutom i en helt exceptionell ekonomisk miljö med låga räntor. Det är en extrem tid då detta prövas", säger Moderaternas Ulf Kristersson.

Foto: Izabelle Nordfjell/TT, Lars Pehrson/SvD Bild 1 av 2

På lång sikt är det en ohållbar situation. Stigande bostadspriser ger växande skulder, risker för bubblor och dessutom fördelningsproblem mellan de som har och inte har, säger Moderaternas Ulf Kristersson.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X