Recension

Kristallklart vacker lyrik

Sofia Karlssons texter är lyriskt avskalade, obönhörligt inriktade på att ge ett omedelbart och nära intryck för upplevelsen.
Sofia Karlssons texter är lyriskt avskalade, obönhörligt inriktade på att ge ett omedelbart och nära intryck för upplevelsen. Foto: CLAUDIO BRESCIANI
Under strecket
Publicerad
Annons

Hos Sofia Karlsson smälts den svenska folksången samman med visan och amerikanska intryck till en organisk form. Redan på hennes andra skiva, Svarta ballader, speglades bluegrass- och old timey-påverkan både i instrumenteringen och i sångarrangemangen, bland annat i den utsökta trioversionen av Till min syster.

På Sofia Karlssons nya skiva Söder om kärleken är stilintegrationen än mer konsekvent genomförd. Sofia Karlsson har för första gången skrivit allt material själv, med en del co-writes inom gruppen. Melodierna är mjuka, smeksamma och en aning svävande, liksom formade efter lyriken. Det visartade draget visar sig även i Sofia Karlssons texter. De är lyriskt avskalade, obönhörligt inriktade på att ge ett omedelbart och nära uttryck för upplevelsen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons