Annons

Krismöten efter Oscarstabbe

Publiken reagerade med förvåning när det visade sig att fel film hade utropats som vinnare. Arkivbild.
Publiken reagerade med förvåning när det visade sig att fel film hade utropats som vinnare. Arkivbild. Foto: Matt Sayles/AP/TT

Revisionsbyrån Price Waterhouse Coopers (PWC), vars två anställda orsakade dundertabben under Oscarsgalan när fel film ropades ut som årets bästa, vill nu försöka rädda det 83-åriga samarbetet med Oscarsakademin.

TT
Publicerad

Nu har Tim Ryan, ordförande för PWC USA, ställt sig till förfogande för samtal med var och en av de 54 medlemmarna i Oscarsstyrelsen som så önskar, i hopp om att kunna rädda samarbetet. Akademins vd Dawn Hudson har erbjudit medlemmarna att möta Ryan inför styrelsemötet den 28 mars då relationen till PWC förväntas bli ett av samtalsämnena.

Oscarsakademins ordförande Cheryl Boone Isaac har sagt att de två medarbetarna som begick misstaget med kuverten inte är välkomna tillbaka, men hur framtiden ser ut för samarbetet med PWC är inte klart. Efter den omtalade Oscarsmissen, då "La la land" felaktigt ropades ut som vinnare när det i själva verket var "Moonlight" som skulle få utmärkelsen, har revisionsbyrån tagit på sig ansvaret för kuverttabben och offentligt bett om ursäkt.

Annons
Annons
Annons