Anna Godevärn har drivit Mörsjö deli, som gör tunnbrödschips, sedan 2007.
Anna Godevärn har drivit Mörsjö deli, som gör tunnbrödschips, sedan 2007. Foto: Robert Henriksson

Krisdraget när allt föll: att investera i personalen

När pandemin lamslog Mörsjö Deli skickades medarbetarna på kurs och lokalerna byggdes ut. ”Antingen så hade det gått snett eller så hade det gått snett i alla fall”, säger företagaren Anna Godevärn.

Uppdaterad
Publicerad

I april och maj sov Anna Godevärn inte många timmar. Den lilla fabriken i Östersund som gör jämtländska tunnbrödschips hade haft fullt upp i flera år när ordertavlan plötsligt tömdes. De stora livsmedelsbutikerna stoppade beställningarna, restaurangerna ansåg sig inte längre ha råd att köpa in delikatesser och återförsäljare backade ur. Den pålitliga arbetsstyrkan, med tio anställda i produktion och två på kontoret, hade från en dag till en annan nästan inget att göra.

Omstart Sverige presenteras av Visma Spcs

Ekonomi för småföretagare
Till Omstart Sverige