”Kringlan” om ångern: ”Borde ha sagt upp mig”

Komikern Kristoffer ”K” Svensson i januari 2019.
Komikern Kristoffer ”K” Svensson i januari 2019. Foto: Björn Larsson Rosvall/Exponera

Han blev av med alla uppdrag efter att ha hotat Aftonbladets kulturchef 2015. Nu har Kristoffer ”Kringlan” Svensson övergett chockhumorn och är aktuell med en podcast, en romansvit och en ”truecom”-serie.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Kristoffer Svensson, då kallad ”Kringlan”, hamnade i blåsväder 2015 när han i podcasten ”Alla mina kamrater”, hotade att döda och våldta Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg och hotade tidningens recensent Victor Malm med stryk. Anledningen var att han ansåg att Malm i en bokrecension kritiserade podcasten ”Lilla Drevet”, som Svensson medverkade i. Linderborg gjorde enligt honom fel som publicerat recensionen, då podcasten sändes under Aftonbladets flagg. Kritiken var massiv och flertalet uppdragsgivare avslutade sina samarbeten med ”Kringlan”.

Händelsen kom enligt Kristoffer Svensson ur en frustration över branschen i vilken han verkade. Uppdragen var för många och för tråkiga. Kulturen var homogen, han hade ”rollen som en ilsken maskot” och hade alldeles för mycket tid för att sitta och bråka på Twitter.

Annons
Annons
Annons