Annons

Krigsmedaljer delades ut på slottet

På slottet firades nationaldagen med pompa och ståt. I närvaro av prins Carl Philip delades krigsdekorationer ut. Två av medaljörerna var Ahmad Saadoun och Emil Selberg, som båda sårades i strid i Afghanistan förra året.

Publicerad

Medaljerna delades ut av överbefälhavare Sverker Göranson på ett soligt borggården strax före ett på onsdagen. Prins Carl Philip framförde därefter rikets tack till samtliga mottagare för deras insatser.

– Det känns bra att få en klapp på axeln och ett tack för det man har gjort, även om alla offrar samma sak, säger 26-årige Ahmad Saadoun som fick den nyinstiftade medaljen för sårade i strid.

Emil Selberg blir stadigt bättre och bättre från skadorna han ådrog sig under en strid i Afghanistan i augusti förra året. ”Det är kul att man faktiskt hedrar de som skadats och de som räddat andra”, säger Emils flickvän Emma Fahlman, 25, som här ger sin hjälte en kram efter ceremonin.

Foto: YVONNE ÅSELL Bild 1 av 5

Nationaldagsfirandet på slottet.

Foto: YVONNE ÅSELL Bild 2 av 5

Försvarsmaktens medalj för sårade i strid, i silver, instiftades i mars förra året. Totalt tjugofem medaljer delades ut under gårdagens ceremoni. Ytterligare åtta fick försvarsmaktens förtjänstmedalj med svärd: fyra i guld, fyra i silver.

Foto: YVONNE ÅSELL Bild 3 av 5

Under nationaldagsfirandet på slottet delades krigsdekorationer ut av prins Carl Philip och överbefälhavare Sverker Göranson. Två av medaljörerna var Ahmad Saadoun och Emil Selberg, som båda skadades i strid i Afghanistan förra året. Av tjugofem medaljörer var de dem som sårats senast.

Foto: YVONNE ÅSELL Bild 4 av 5

Nationaldagsfirandet på slottet.

Foto: YVONNE ÅSELL Bild 5 av 5
Annons
Annons
Annons