Krigsliknande scener när militären slog till

Hotet från militären blev till slut verklighet. I går stormade egyptiska säkerhetsstyrkor de protestläger som upprättats i Kairo av anhängare till den avsatte presidenten Muhammad Mursi. Även i andra delar av Egypten förekom blodiga sammandrabbningar. Uppgifter om antalet döda går kraftigt isär. Hundratals kan ha mist livet och de skadade räknas i tusental.

Publicerad
Annons

Oroligheterna tog sin början redan sent på tisdagskvällen då egyptisk polis använde tårgas för att skingra folkmassor i Kairo. Detta sedan anhängare till den störtade presidenten drabbat samman med lokalbefolkningen. En av dessa anhängare till Mursi sköts också till döds, uppgav säkerhetskällor för Reuters.

Läget förvärrades avsevärt när säkerhetsstyrkor under tidig förmiddag i går gick in i de två tältläger som upprättats av anhängare till den avsatte presidenten. Minst 94 människor dödades i tillslaget, enligt en reporter från al-Jazira som räknat antalet döda vid ett fältsjukhus. Muslimska brödraskapet å sin sida talade om flera hundra döda.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons