Ivar Arpi:Kriget vi inte orkar läsa om

Ivar Arpi
Make Yemen Shiite Again, skulle man kunna tänka sig att kepsarna signalerade. Kvinnorna på bilden stödjer de shiitiska huthirebellerna och på bilden deltar de i firandet av Ashoura i Sanaa, Jemens huvudstad. Ashoura är en shiitisk minneshögtid för Imam Hussein, profeten Mohammeds sonson, som dog i slaget vid Karbala på 600-talet.
Make Yemen Shiite Again, skulle man kunna tänka sig att kepsarna signalerade. Kvinnorna på bilden stödjer de shiitiska huthirebellerna och på bilden deltar de i firandet av Ashoura i Sanaa, Jemens huvudstad. Ashoura är en shiitisk minneshögtid för Imam Hussein, profeten Mohammeds sonson, som dog i slaget vid Karbala på 600-talet. Foto: Hani Mohammed / TT / NTB Scanpix
Publicerad
Annons

USA har äntligen bestämt sig för att intervenera i det där landet i Mellanöstern som är drabbat av inbördeskrig. Ja, i Jemen alltså. Kriget nästan ingen orkar hålla koll på, trots att fler bor där än i Syrien. Med humanitära mått är Jemen, enligt FN, på väg att bli lika katastrofalt som Syrien. Sedan konflikten började i mars 2015 har runt 10 000 dött. 1,5 miljoner barn är akut undernärda, nästan 3 miljoner på flykt inom landet och 12 miljoner människor i desperat behov av hjälp. Nej, jag vet, det går knappt att ta in ovanpå all annan misär i Syrien, Irak och Libyen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons