Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Design

Kreativt boutiquehotell i Köpenhamn

I stadsdelen Nordhavn i Köpenhamn samlar den kreativa mötesplatsen The Audo ett boutiquehotell, materialbibliotek och restaurang under samma tak. En drömplats för designentusiaster helt enkelt.

Text: Gabriella Kvarnlöf - 21 juli 2020
Annons

Det blåser starka vindar längs det långa trädäcket med utsikt över Öresund. Solens strålar värmer sakta upp huskropparna i den nya stadsdelen som vuxit fram i utkanten av norra Köpenhamn. Jag befinner mig i det tidigare så ruffiga industriområdet Nordhavn, som fått nytt liv i form av ultramoderna och energisnåla bostäder. Där invånarna har egna solpaneler, värmeåtervinning och vissa hus till och med insamling av regnvattnen för spolning i toaletter.

Det är i denna smältdegel av framtidsanda som den kreativa mötesplatsen The Audo öppnat i en industrilokal från 1918. Här ryms restaurang, kafé, tio omsorgsfullt inredda hotellrum, ett materialbibliotek och designföretaget Menus huvudkontor. Namnet The Audo är en akronym för det latinska uttrycket ab uno disce omnes – ”från en lär alla”. Det också är konceptets motto, hit är alla välkomna som vill lära sig något nytt och dela med sig av sin egen kunskap. Här finns flera mötesrum för inspiration, kreativa möten eller workshops.