Kräver att ryska styrkor lämnar utbrytarstat

En flicka går förbi en Leninstaty framför parlamentet i Transnistriens huvudstad Tiraspol. Moldaviska parlamentsledamöter kräver att Ryssland drar tillbaka sina styrkor från utbrytarregionen. Arkivbild.
En flicka går förbi en Leninstaty framför parlamentet i Transnistriens huvudstad Tiraspol. Moldaviska parlamentsledamöter kräver att Ryssland drar tillbaka sina styrkor från utbrytarregionen. Arkivbild. Foto: Bela Szandelszky/AP/TT

Moldaviska parlamentsledamöter kräver att Ryssland drar tillbaka sina styrkor från utbrytarregionen Transnistrien. Det symboliska uttalandet fick stöd av 61 av de 101 ledamöterna i parlamentet.

Under strecket
TT-Reuters
Publicerad
Annons

Den oppositionella socialistiska falangen lämnade kammaren i protest, och hävdade att det var en provokation som kunde förvärra relationerna med Ryssland och skada ansträngningarna att uppnå en hållbar uppgörelse om Transnistriens status.

Det rysktalande Transnistrien bröt sig ur Moldavien i samband med Sovjetunionens upplösning i början av 1990-talet efter farhågor om att Moldavien skulle anslutas till grannlandet Rumänien.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons