Annons

Kravaller på mammas gata

ALLVARLIG SITUATION Det har varit våldsamma nätter i Stockholmsförorten Husby. Journalisten och Husbybon Duraid Al-Khamisi beskriver stämningen där han bor och är uppvuxen.

Under strecket
Publicerad

En brandman släcker bilbrand vid Ärvingeskolan i Kista natten till onsdagen.

Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIXBild 1 av 9

Husby gård var övertänt, och polisen spärrade av området på tidagskvällen.

Foto: YVONNE ÅSELLBild 2 av 9

Husby gård var på tisdagskvällen helt övertänd.

Foto: YVONNE ÅSELLBild 3 av 9
Foto: YVONNE ÅSELLBild 4 av 9

Per Lindström är gruppchef och på plats i ett oroligt Husby och får svara på många frågor från de boende.

Foto: YVONNE ÅSELLBild 5 av 9

Francia Gantsoua är på plats i Husby för att hjälpa och stötta. ”Man känner igen sig i ungdomarnas frustration, men jag skulle aldrig använda samma metoder”, säger hon.

Foto: YVONNE ÅSELLBild 6 av 9

”Vi ska försöka hindra att det som hände igår och i förrgår händer igen. Just nu är det lungt, men det var det igår också innan första smällen kom”, säger Lusi Perez från Lugna gatan.

Foto: YVONNE ÅSELLBild 7 av 9

Husby gård brinner.

Foto: YVONNE ÅSELLBild 8 av 9

Stockholm har skakats av bilbränder tre nätter i rad.

Foto: MALIN HOELSTADBild 9 av 9

HUSBY Kravaller igen. Värre än i söndags. Kalabalik i centrum. Ett däck brinner. Folksamlingen växer. Spänt. Irriterat. Jag hör morsan ropa från balkongen. Hon gråter, är panikslagen och skriker: Bagdad! Hon sätter sig på tvären, halvt svimfärdig vid dörren med ett basebollträ i handen. Ingen av er går ut igen! Hon skriker på mig och mina bröder. Boom! En bil exploderar. Boom igen! En till. Svart rök i himlen, 30-40 ungdomar kastar sten.

De springer på vår barndomsgård. Min gård. Ansikten jag aldrig sett. Jiddrar. Hotar. Attackerar brandmännen. De skrattar roade av spänningen i situationen. Min flickvän är försvunnen. Jag springer ut.

Annons
Annons
Annons