Annons

Kravaller för tredje natten i rad

För tredje natten i rad har bilar brunnit och fönster krossats i förorterna väster och söder om Stockholm. Sammanlagt har åtta personer gripits. Enligt polisen har ingen skadats under oroligheterna.

Publicerad

Det är främst västra och södra Stockholm som har drabbats av bilbränder och skadegörelse under natten. Polisen har noterat 30 bilbränder. En skola i Skärholmen och en förskola i Husby har blivit brandskadade och containrar har också satts i brand. Träd, staket, lyktstolpar och papperskorgar har blivit förstörda runtom i Stockholm.

– Det finns inga rapporter om skador på polismän eller brandmän, trots de har fått saker kastade på sig. Skyddsutrustningen har gjort nytta, säger Kjell Lindgren, polisens presstalesman i Stockholm.

En brandman släcker bilbrand vid Ärvingeskolan i Kista natten till onsdagen.

Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX Bild 1 av 8

Husby gård brinner.

Foto: YVONNE ÅSELL Bild 2 av 8

Husby gård var övertänt, och polisen spärrade av området på tidagskvällen.

Foto: YVONNE ÅSELL Bild 3 av 8

Husby gård var på tisdagskvällen helt övertänd.

Foto: YVONNE ÅSELL Bild 4 av 8
Foto: YVONNE ÅSELL Bild 5 av 8

Per Lindström är gruppchef och på plats i ett oroligt Husby och får svara på många frågor från de boende.

Foto: YVONNE ÅSELL Bild 6 av 8

Francia Gantsoua är på plats i Husby för att hjälpa och stötta. ”Man känner igen sig i ungdomarnas frustration, men jag skulle aldrig använda samma metoder”, säger hon.

Foto: YVONNE ÅSELL Bild 7 av 8

”Vi ska försöka hindra att det som hände igår och i förrgår händer igen. Just nu är det lungt, men det var det igår också innan första smällen kom”, säger Lusi Perez från Lugna gatan.

Foto: YVONNE ÅSELL Bild 8 av 8
Annons
Annons
Annons
Annons