Kräv ursprungsmärkning!

Annika Bergman skriver: Svensk grisproduktion står nu inför hot om avveckling. Den produktion som av veterinärer och djurskyddskunniga människor beskrivs som världens bästa klarar inte konkurrensen från länder med undermåliga kontrollsystem och låga krav på djurskydd.
Annika Bergman skriver: Svensk grisproduktion står nu inför hot om avveckling. Den produktion som av veterinärer och djurskyddskunniga människor beskrivs som världens bästa klarar inte konkurrensen från länder med undermåliga kontrollsystem och låga krav på djurskydd. Foto: SCANPIX ARKIV
Under strecket
Publicerad
Annons

Att Dioxinskandalen i Tyskland skulle drabba det tyska lantbruket hårt var många klara över på ett mycket tidigt stadium. Men att konsekvensen också skulle bli en utslagning av svensk produktion var det färre som anade. Ryssland och Kina har stoppat sin import från Tyskland och tyskt griskött har nu svårt att finna marknad därför dumpas tyskt kött in till Sverige. Svensk grisproduktion står nu inför hot om avveckling. Den produktion som av veterinärer och djurskyddskunniga människor beskrivs som världens bästa klarar inte konkurrensen från länder med undermåliga kontrollsystem och låga krav på djurskydd.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons