Annons

Sänkt skatt för sjuka i vårbudgeten

Vänsterpartiets Ulla Andersson menar att beskattningen mellan dem som arbetar och dem som har sjuk- eller aktivitetsersättning är orättvis, något hot vill förändra i vårbudgeten. Arkivbild.
Vänsterpartiets Ulla Andersson menar att beskattningen mellan dem som arbetar och dem som har sjuk- eller aktivitetsersättning är orättvis, något hot vill förändra i vårbudgeten. Arkivbild. Foto: Janerik Henriksson/TT
Under strecket
TT
Publicerad

Sänkt skatt för dem med sjukersättning eller aktivitetsersättning kommer att vara ett förslag som läggs fram i regeringens vårbudget efter förhandlingar med Vänsterpartiet. Skattesänkningen uppges innebära sänkt skatt på cirka 1 500 kronor per år, eller ca 120 kronor per månad, för uppskattningsvis 340 000 personer under nästa år.

"Många av dem som berörs av förslaget har tuffa ekonomiska förutsättningar. Många av dem är kvinnor som arbetat i välfärdssektorn och slitit så hårt att de helt eller delvis är borta från arbetsmarknaden under resten av sitt yrkesverksamma liv. Det här gör vi för deras skull", säger Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson Ulla Andersson i ett pressmeddelande.

Annons
Annons
Annons