Annons

Krav på nytt språkrör: prata så folk förstår

Nästa kvinnliga språkrör måste vara en utomordentlig kommunikatör. Om det råder det stor enighet, visar en rundringning bland Miljöpartister som TT gjort.

– Vi tar en massa fajter hela tiden men vi har varit urusla på att förklara vad vi gör och vad vi slåss för, säger biståndsministern och tidigare språkröret Peter Eriksson.

Under strecket
Maria Davidsson / TT
Publicerad

Märta Stenevi nämns ofta som en möjlig språkrörskandidat. Hon valdes till ny partisekreterare förra året, trots att hon inte var valberedningens förslag. Arkivbild.

Foto: Henrik Montgomery / TT

EU-parlamentarikern Alice Bah Kuhnke har sagt nej till att bli nytt språkrör. Många miljöpartister tycker att hon passar bra in på kravprofilen kommunikativ och entusiasmerande och hoppas att hon ska gå att övertala. Arkivbild.

Foto: Janerik Henriksson / TT

Isabella Lövin har meddelat att hon slutar som språkrör och klimatminister. Nu pågår jakten på en ny parhäst till språkröret Per Bolund. Arkivbild.

Foto: Henrik Montgomery / TT

I knappt en vecka har medlemmar i Miljöpartiet kunnat nominera kandidater till nytt kvinnligt språkrör efter Isabella Lövin. Än så länge har det varit dåligt med kandidater som självmant sagt att de ställer upp. Den mest favorittippade – EU-parlamentarikern och tidigare kulturministern Alice Bah Kuhnke – har bestämt tackat nej. Precis som kulturminister Amanda Lind.

Trots att partiet i regeringen drivit igenom stora satsningar på klimat och miljö, och klimatfrågan får folk att demonstrera och engagera sig, så lyfter inte opinionssiffrorna. Dessutom tappar partiet förtroende i sin kärnfråga – miljö och klimat.

Annons
Annons
Annons