Annons

Krav på mer radikalt Miljöparti

Efter snart fyra år i regeringen är det ett Miljöparti med dåligt opinionsläge som samlas i Västerås. Här är partiets sex statsråd på förra årets kongress. Arkivbild.
Efter snart fyra år i regeringen är det ett Miljöparti med dåligt opinionsläge som samlas i Västerås. Här är partiets sex statsråd på förra årets kongress. Arkivbild. Foto: Stefan Jerrevång / TT

Grön Ungdom vill se en radikalare miljö- och klimatpolitik i Miljöpartiets valmanifest.

För bostadsminister Peter Eriksson är det viktigaste att "onödiga klantigheter" och ultimatum undviks.

TT
Publicerad

Runt tusen miljöpartister kommer till partikongressen i Västerås i helgen. Partistyrelsen prioriterar där sex olika frågor, bland annat höghastighetståg, värnad asylrätt och en skatt på importerat kött där antibiotika överanvänts.

Inför kongressen är det främst röster som vill ha mer radikala klimatförslag som hörs. Grön Ungdom, med stöd av flera riksdagsledamöter, vill att den nyligen införda flygskatten ska dubblas. Det är det mest effektiva sättet att minska flygandet, anser de.

Bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson vill ha ett genomförbart valmanifest, utan onödiga klantigheter och ultimatum.

Foto: Jonas Ekströmer / TT Bild 1 av 2

Språkrören Isabella Lövin och Gustav Fridolin kommer till Västerås för att peppa medlemmarna inför valrörelsen. Arkivbild.

Foto: Stefan Jerrevång / TT Bild 2 av 2
Annons
Annons
Annons
Annons