Why him?Kraftmätning som ballar ur

Bryan Cranston och James Franco i ”Why him?”.
Bryan Cranston och James Franco i ”Why him?”.

Exhibitionistisk fästman krockar med prudentlig blivande svärfar. Humorn i ”Why him?” kan sammanfattas med orden ballar och bajs, skriver Jeanette Gentele.

Under strecket
Publicerad
Annons

Farhågorna inför ett kommande bröllop, när två familjer ska bli en, är stapelvara i amerikansk komedi. Där finns svärfadern från helvetet spelad av Robert De Niro i ”Släkten är värst” och uppföljaren ”Familjen är värre”. Där finns svärmodern från helvetet spelad av Jane Fonda i ”Monster till svärmor”. Bara för att ta några exempel ur högen. Nu har det blivit dags för svärsonen från helvetet.

Jag kan förstå den pappa som blir litet byxis när han möter James Francos mörka sängkammarblick och sardoniska leende i rollen som dotterns tillkommande. Laird, som han heter, är en lika excentrisk som exhibitionistisk multimiljardär i spelbranschen som gärna går med bar överkropp. Medan pappa Ned (Bryan Cranston) är en lika ängslig som prudentlig ägare av ett nedläggningshotat tryckeri, till synes direktimporterad från 50-talet i tweedkavaj och slips. Det är alltså upplagt för laddad kulturkrock när familjen Fleming ska fira jul tillsammans med den blivande svärsonen i dennes kaliforniska palats.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons