Annons
X
Annons
X

Snöovädret ”Stella” på väg: Alla svenska flyg inställda

Alla flyg mellan Sverige och New York är inställda och flera miljoner amerikaner förbereder sig nu på ett av de värsta vinterovädren på många år. Snöfall på upp till 60 centimeter väntas längs delar av östkusten när snöstormen Stella slår till. På Twitter uppmanar New Yorks borgmästare Bill de Blaisio invånarna att stanna inomhus.

Av SvD
(uppdaterad)

Varningar har utfärdats för delar av Pennsylvania, New Jersey, New York och Connecticut, och många skolor kommer att hålla stängt när snöfall på 60 centimeter väntas i delar av östkusten när snöstormen Stella drar in under tisdagen.

SAS har ställt in samtliga flygningar från Skandinavien till New York under tisdagen på grund av ovädret.

I hela USA ställs fler än 6 800 flygningar in, de flesta till och från flygplatserna Newark International i New Jersey, i Washington, Baltimore, Philadelphia och Boston.

Annons
X

Undantagstillstånd råder i New York och New Jersey och New Yorks borgmästare Bill de Blasio uppmanade på Twitter invånarna att i möjligaste mån hålla sig inomhus. Även alla skolor i New York håller under tisdagen stängt på grund av stormen.

SAS har ställt in samtliga resor till New York på tisdagen på grund av ovädret. Foto: Christine Olsson/TT

– Det är en ovanligt snabb och intensiv snöstorm, varnade Bill de Blasio under en presskonferens.

På Manhattan i New York kommer bland annat Metropolitan Museum of Art hålla stängt.

President Donald Trump säger att han har talat med federala myndigheter som är redo att bistå delstaterna.

- Alla inom myndigheterna är fullt förberedda och redo. Låt oss hoppas att det inte kommer att vara så dåligt som folk förutspår. Vanligtvis är det inte det.

Ytterligare stormvarningar kommer från Maine till Virginia, söder om huvudstaden Washington, där parkmyndigheten har varnat att kylan kan förstöra 90 procent av stadens älskade körsbärsblommor.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel skulle ha rest till Washington för att träffa Trump under tisdagen, men mötet har skjutits upp på grund av ovädret.

Merkel säger att Trump själv ringde henne, när hon redan var på väg till flygplatsen, för att förklara hur allvarligt ovädret väntas bli.

- Resan är inställd, det är inget skämt, förklarade Angela Merkel för reportrarna som skulle ha rest med henne.

Mötet har flyttats fram till på fredag.

Annons

SAS har ställt in samtliga resor till New York på tisdagen på grund av ovädret.

Foto: Christine Olsson/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X