Annons

Tove Lifvendahl:Kraftigt oväder i välfärdslandet

Personerna på bilden har såvitt vi vet inget med några ligister att göra, utan försöker få loss en bil i snöovädret i sydöstra Skåne.
Personerna på bilden har såvitt vi vet inget med några ligister att göra, utan försöker få loss en bil i snöovädret i sydöstra Skåne. Foto: Johan Nilsson/TT
Under strecket
Publicerad

I fredags satt jag på pendeltåget från Stockholm mot Uppsala. Jag sprang för att hinna med, vilket i efterhand visade sig vara fåfängt. Någonstans norr om Märsta stannade tåget på grund av växelfel, stod stilla en lång stund medan vi besvikna insåg att ”På spåret” för vår del denna fredag skulle utgöras av den bokstavliga versionen, och därtill i sjunkande rumstemperatur. Till slut vände tåget åter mot Märsta där vi anmodades vänta på nästa tåg.

Vid den tidpunkten då vi alla lämnat Märsta, inträffade andra händelser där samma kväll. Aftonbladet rapporterade igår att en civil polispatrull stannade en bil vid 21.30-tiden för en rutinkontroll. Två personer sprang från platsen, men polisen sprang efter, och lyckades få fast dem.

Annons
Annons
Annons